Bryllups- og Konfirmationskager

Bryllupskager

Bryllupskage

Bryllupskage

Der er ingen der er i tvivl om, at bryllupskagen er en af de vigtigste elementer af den store fest. Det store spørgsmål er så bare: Hvad skal den smage af?

En bryllupskage skal afspejle at det er en stor begivenhed, smagen og konsistensen må derfor gerne være pompøs. De kager, der er opskrifter på herunder, er meget mættende. Men en hvilken som helst kage, kan ”friskes” op, ved at bruge en syrlig frugtcreme.

I al sin enkelthed, skal en bryllupskage bare smage godt!

Og! – er den eneste kage du kan lide en helt almindelig lagkage, så skal bryllupskagen naturligvis være en helt almindelig lagkage – det er jo din fest! Dog – synes jeg, at det altid er en god idé, at lave et lille sortiment af prøvekager. Ofte bliver det kommende brudepar overraskede over nogle nye smagssammensætninger…

 

 

Min-første-bryllupskage

..en lidt smeltende bryllupskage i 32 graders varme…

Andre overvejelser der skal tages i betragtning er:

– hvilken form skal den have

– hvordan skal pynten se ud

– skal der være forskellige slags kager

– har jeg plads i køleskabet

– og ikke mindst, hvor stor en portion skal der laves ?

Alt efter, hvad tid på dagen kagen skal serveres, beregnes forskellige mængder kage pr. person. En kage til 50 personer – der serveres om aftenen, rækker nok kun til 40 personer, hvis den serveres til en sulten flok gæster midt på eftermiddagen.

Sidst men ikke mindst, som autodidact kagebager, fandt jeg desværre ret sent ud af at der er noget der hedder smørcreme.  Jeg var også bange for, at kagen ville blive for tør, hvis jeg lagde et bånd af bund, hele vejen rundt langs kanten af kagen – det gør den ikke! Og anvender en af to sidstnævnte, så holder kagen også figuren!

 

Herunder er opskrifter som jeg, med succes, selv har anvendt.

 

Sachertort m chokolademousse og friske jordbær


Chokoladaganache-og-jordbær-brombærmousse

Idéer til kagepyntning

Mandelbunde m trøffelcreme og skovbær
Her er vist en konfirmationskage – men det vil gøre sig mindst lige så godt som bryllupskagen. Pynten vil højest sandsynligt være anderledes til et bryllup. Men smagen – den er ikke til at tage fejl af 🙂


GuldbryllupskageGuldbryllupskage-snit

 

 

 

 

 

Nøddebunde med Skovbær og hvid chokoladecreme


 

 

 

 

 

 

Nøddebunde med hindbær- og citroncreme

 


Konfirmationskager

Konfirmationskager har over den seneste tid udviklet sig til at skulle fortælle en historie om konfirmanden.
Ofte er konfirmanden mest interesseret i en klassisk chokoladekage. Men det hele kan heldigvis komme til at gå op i en højere enhed ved at lave flere forskellige kager, så udvalget også kan bruges til at pynte med.

 

Konfirmationskage

Konfirmationskage

Da min underskønneniece skulle konfirmeres, havde hun et stort ønske om både at blive dyrlæge, men også at bo på en gård. Så må gudmoderen jo gøre hvad hun kan (der mangler i øvrigt både en hest og en kanin på billedet…) Huset er bygget af chokoladekage hvor taget er af mormors kagemand. Brændeskuret er også af mormors kagemand. Huset står oven på lagkagen ved hjælp af et stykke kagepap samt sugerør sat ned igennem kagen for at understøtte. Lagkagen var med hindbærmousse, hvori der var lagt kugler af blåbærcreme, i det øverste lag var der en hel almindelig vanillecreme.

 

spejderlejr-2Nogle venners datter skulle også konfirmeres. Hun er en pige med mange interesser, hvorfor det udmøntede sig i tre forskelligt udseende kager. Spejderlejren (vil også kunne bruges som bryllupskage …muligvis med en anden pynt ~ nu kender jeg jo ikke parret.. ) er med trøffelcreme & friske hindbær samt brombær/jordbærmousse. Tværfløjten er af citronmåne. Teatermaskerne er af hhv. bananchokoladekage og chokoladekage med albino-romkuglemasse til at understøtte 3D-effekten.

 

 

 

 

Tværfløjt-1 Teatermeasker

 

 

 

 

 

 

Se vejledning i at lave teatermaskerne her.
Se vejledning i tværfløjten her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.