Minitærter m forårsløg, bacon og skinke

En super lækker lille snack – det er umuligt at tage for meget.
Skulle du være så heldig at der er en rest, så kan den fryses ned, og en er eminent i madpakken 🙂

Laks med fettucine og spinatsauce

Der er ikke noget så lækkert som et stykke laks. Det er som et cremet stykke kød. Så for at fortsætte i samme cremede spor, passer det lige i tråden med frisk fettucine og en dejlig sød spinatsauce.

Velbekomme 🙂

Græskarsuppe med bacon og majs topping

Efterårssæsonen er nærmest kun lige sat i gang og allerede bugner butikkerne med græskar. Tankerne leder straks hen på efterår hvor skoven dufter ekstra kraftigt og hvor solens varme varmer helt specielt i den kolde luft.

Efterår og vinter er lig med suppe. Denne suppe er dejligt cremet og mættende.

Sammenkogt ret

sammenkogt-retDenne ret er på ingen måder slankemad. Måske er det derfor den egner sig så godt i vinterhalvåret – selvom, jeg kan godt spise den hele året rundt. Den kan både serveres med ris og kartofler, men jeg foretrækker nu mos. Og så er retten helt fantastisk ved, at den skal påbegyndes tidligt på eftermiddagen. Duften breder sig langsomt til hele huset og inden længe begynder smagsløgene at fornemme, at noget dejligt er på vej og snart emmer hele køkkenet af hygge.

Krydrede kødboller

maettende-koedbollerNu er det snart efterår og kulden kommer krybende ind under jakker og hud. Efter en tur i den kølige danske natur er det dejligt at komme hjem og få noget varmt og krydret. …og så er de mættende!

Bøf Stroganof

Bøf StroganoffOksekød, fløde og pomfritter.
Det kan ikke gå galt.

Jeg lavede retten til 21 personer. Det er relativt meget kød der skal skæres. Jeg startede dagen i forvejen med at skære kødet, brunede det sammen med baconen og rørte det sammen med paprika og mel. I køleskabet natten over – og så en nem opvarmning på panden inden servering…

Mørbradsbøffer m baconkartofler

Roastbeef-m-baconkartoflerSom medlem af et kvæglaug, har jeg hver sommer en kvart kæleko der springer rundt på marken. Vel vidende at koen har haft det godt, så er slagteren god tid til at lade kødet hænge – det er proteinGULD 🙂

 

Sønnikes Yndlingsomelet

SønnO7Når vi rigtig skal forkæle os selv i weekenden, så har jeg nogle gange held til at overtale sønnike til at lave omelet. For det er han rigtig god til! Det bedste ved det hele er, at alle ved bordet bliver forkælede, for vi bestemmer selv, hvad vi vil have i. Som på et rigtigt café-besøg 🙂

Det der er angivet i opskriften, er hvad vi plejer at putte i. Jeg har ikke angivet mængder på fyldet, da jeg mener det er en smagssag, hvor meget der skal i. Men af bacon og skinke rækker det rigeligt her i huset med en pakke af hvér.


Skyl og snit grøntsagerne.
Steg baconen så alt fyld er klart.

Pisk æggene sammen med mælk og krydderier.

SønnO4

SønnO3

 

 

 

 
Når alt er klart smeltes smørret på en pande. Hæld 1/4 af æggemassen ud på panden. Rør lidt i den, så den ikke bliver for fast i kødet. Lad den nu stege til den er næsten gennemstegt.

 

SønnO5 SønnO6

Fordel fyldet over den ene halvdel. Fold den tomme halvdel af omeletten over fyldet.
Nogle gange flækker omeletten, men så kan vi se om vi har fået det vi bestilte 😉

SønnO7 SønnO8

Læg på tallerken og servér.

Velbekomme.

Brunch 2

En lille hyggelig anretning ~ så absolut mættende.
Skal det være en hurtig og nem tallerken er denne så absolut anbefalelsværdig.
Er du ikke det kraftfuldt krydrede svinekød, kan pålægget sagtens skiftes ud med kyllinge/kalkunpålæg.
Mættende, velsmagende og måske forløberen til en kageanretning som dessert ; )