Citronmåne

CitronmåneDenne her lækkerbisken er heeelt vildt lækker!
Den er sød, frisk, svampet og en skøøøn smagsoplevelse!

Holdbarheden er kun et par dage – men herhjemme holder den kun en halv… ; )

Chokolade-Mokka muffins

 

mokkamuffin

Den kage er dejlig mild.

Alt efter, hvor hidsig du ønsker mokkasmagen kan du op- eller nedjustere mængden af kaffe – både i kagen, men også i flødeskummet og i mængden af drys.

Cacao kan kagen også sagtens tåle at få mere af – både i kagen, men også som toppingdrys eller i skummet.

Kagen er SKØN til en kop dejlig, dampende varm kaffe!

Tredobbelt Chokolademuffins

Denne lækkerbisken er en must-eat!Tredobbelt-chokolademuffin
Trøffelcremen der kombineres  med syltetøjet giver et fænomenal samspil med chokoladekagen.
Ej men, der er kun et at sige: nammenammenammenam.

Banankage

Banankage - også som muffins

Banankage – også som muffins

Min datter havde inviteret alle pigerne fra klassen hjem i vinterferien for at bage. Og med 10 tøser i huset, var det nok smartere med muffins end med skærekage. Og pyntes skal en sådan kage jo – hermed resultatet af to 8-årige pigers 2 timers arbejdsindsats… : )

Bryllupskage med hindbær- og citroncreme

Bryllupskage med hindbær- og cintroncreme

Bryllupskage med hindbær- og citroncreme

Denne bryllupskage er dejlig frisk!

Jeg er så absolut fortaler for de meget tunge og bastante kager, meeeen,  en gang i mellem er det nu også meget rart, ikke at have behov for at skulle slå mave efter at have været i kagebordet.

En let, forfriskende og nem opskrift.

(På billedet er opskriften brugt til de to øverste kager. Kageformene er 6-kantede, men har hhv. en diameter på 13 og 20 cm.
Vil du have en kage til ca. 55 personer, så gang opskriften med 2,5.
… det bliver mere end 55, men så er du sikker på at der er nok…
)

Svampet Chokoladekage

 

MIN chokoladekage

MIN chokoladekage

Denne chokoladekage er min absolutte favorit kage! Jeg bruger den til fødselsdage, bryllupskager, weekendkage, kagekage – så ofte som muligt.

Den har en RIGTIG god smag af chokolade – den er svampet – den smager godt – den har en sprød skorpe – den er usund… Den er bare kæmpelækker!!!

Opskriften kommer fra kogebogen; Den store bog om Desserter, Spektrum Forlag, Dansk udgave 2004.
Min version er ændret en lille smule i forhold til originalen ~ sådan som jeg bedst kan lide den : )

 

Bryllupskage m skovbær-& hvid chokoladecreme samt hindbær- & citroncreme

Bryllupskage

Bryllupskage

Da mine forældre blev gift for 50 år siden fik de lagkage til at  fejre højtideligheden med. Min mor har snakket meget om, at hun aldrig har fået sådan en stor bryllupskage (hør/tolk: Jeg kunne godt tænke mig at få sådan en…) Et guldbryllup må siges, at være en anledning til at give sådan en af slagsen. Det blev dermed gaven til parret der har alt…

Den store (nederste) del af kagen består af lagkagebunde med hasselnødder lagt sammen med skovbærcreme og hvid chokoladecreme (ca. 30 personer). De to små kager, er lagt sammen med hindbær- og citroncreme (opskriften passer til 25 personer, og er også på min hjemmeside).

Ønsker du kun en slags fyld i alle tre lag, kan mousseopskrifterne bare ganges med to. Så har du rigeligt!! Opskriften på den hvide chokoladecreme har jeg tyvstjålet:
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/gaestekokke/bryllupskage-med-solbaer-og-hvid-chokoladecreme.aspx?gclid=CIKvx9e71cQCFRHKtAodNmoAdQ

 

Opskriften passer til ca. 55 personer. Men det kommer an på, hvor sultne dine gæster er. Vi var 32 eftermiddagssultne gæster – og der blev levnet ½ middagstallerken. Vi kan rigtig godt lide kage ~ og vi var meget mætte ; )

 

Forbered dig på at skulle bruge 2-3 dage på at lave kagen.  Bundene kan laves LÆNGE i forvejen, da disse kan komme i fryseren (½-1 uge). Cremerne skal koge ind, og køles ned (½-1 dag).  Kagen skal lægges sammen, glattes ud, overtrækkes (..timer) … og kagen skal pyntes.

Jeg lavede denne kage på to dage. Jeg brugte hele fredag aften på at bage, lave cremer, lægge sammen og overtrække med marcipan og fondant.  Natten til lørdag rejste vi med kagen til Bornholm og lørdag morgen pyntede jeg den. Pynten har jeg brugt laaaaang tid på – måske det er en overvejelse værd, at bruge friske (og ægte) blomster, hvis det godt må gå lidt stærkt…

Pandekager – Brunch

Hjemme hos os er brunch et fællesprojekt.

Der er altid;
– æg (røræg eller spejlæg)
– bacon
– pølser
– nybagte boller
– pandekager
– uuhhmmm ~ resten kommer an på dagsformen… : )
smoothie ~ toast ~ frugt ~ thebirkes  ~ tærter ~ yoghurt ~ ~ ~ mulighederne er mange

Drømmekage

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår jeg fandt den her opskrift… (…men omvendt set, så har jeg ikke set de stooore variationer på denne opskrift..)  Men, jeg har brugt den mange gange, lige god – og lige populær – hver gang : )

Makronsnitte version 1

Makronsnitte

Makronsnitte

Det var faktisk meningen, at jeg skulle have haft bagt kaffebrød…
…men det er som om, at jeg ikke rigtig kunne finde en opskrift der
tilnærmelsesvis mindede om dem man køber hos bageren.

Så tænkte jeg : Makronsnitte!
Og det her, er vist en god middelvej 😉