Mormorbrød

Når jeg spiser dette brød, sender det mine tanker tilbage til dengang jeg besøgte mine bedsteforældre. Det er ikke sigtebrød. Men det er helt hvidt og helt blødt – en hver bedsteforældre værdig. Minderne vælder frem 🙂

Opskriften er fra Claus Meyers: Meyers Bageri med opskrift af samme navn. … ganske få modifikationer.
Dejen kan sagtens bruges til at bage boller også.

Valnøddeboller

Disse boller bliver super lækre og bløde i konsistensen.
En lille fryd for smagssansen hver gang der dukker en valnøddekerne op 🙂

Youghurtboller

Yoghurtboller

Disse boller er SÅ bløde og lækre og saftige. Min datter kalder dem for dobbelt-nam-boller…

Kaffebrød

KaffebrødDisse kaffebrød er simpelthen så lækre.
Vi er på arbejde – en hel del – som er meget glade for kaffebrød! Så hvorfor ikke prøve at lave dem selv… Det blev et overraskende lækkert resultat – og vi kan faktisk bedre lide denne version end den fra bageren.
Bagerens er noget mere tørre – de er sprøde udenpå men stadig lidt svampede inde i.

Denne opskrift giver ca. 16 stk (som er ca halv længde af bagerens)

Bollen ~ der går til alt

Sandwich hapsereDette brød har en dejlig blød konsistens. Smagsmæssigt er det meget mildt hvorfor vi herhjemme både bruger det til sandwich, toast og morgenmad. Det går til alt.

PicnicHorn

PicnicHornEt super dejligt smagfuldt og mættende brød, der i sig selv smager vidunderligt men også er velegnet til de fleste kødtyper og oste i kurven, grundet sin kraftfulde men ikke overdøvende smag.

Squashbrød

squashbrødEt brød der går sig vel, både til sandwich som til grill, som til din fantasi lige har det i dag… 🙂

Her har brødene hævet almindeligt på bageplade (t.v.) og i en hævekurv (t.h.). Det endelige æstetiske udtryk, kan du heldigvis selv afgøre.

Skovboller

Skovboller

De her boller har en god gennemtrængende smag uden at være stærk eller dominerende. En dejlig, velafbalanceret bolle der passer lige så godt til grill-maden som til pålægsbollen.

Kløbenboller (sønderjysk kagebord)

Kløbenboller

For mange år siden, da jeg arbejdede som ekspedient i en bagerbutik var mit absolutte yndlingsbrød; kløbenbollen. Det krævede sine løbeture at holde vægten på plads, med nærmest ubegrænset adgang til denne herlige spise.
Denne version er en lille smule anderledes end jeg husker den, men den er rigtig! god.