Disse cookies er SÅ sprøde og lækre og vil garanteret være et hit uanset hvem du serverer dem for.
Jeg har bagt dem ude på mit arbejde, hvor de er udnævnt til at være ‘husets kager’ 🙂
Archives


Oksedeller m valnødder og soltørrede tomater

Asiatiske Oksedeller
Ind i mellem kommer jeg til at sige, at vi skal have frikadeller, hvorefter jeg serverer disse kødboller. Jeg må sande, at skuffelsen ofte er stor, når jeg har anvendt ordet “frikadeller’. For smagen i disse minder mere om noget der er at finde i et vietnamesisk køkken. Husker jeg i stedet at anvende den rette betegnelse for denne frikadellelignende ting, så bliver retten modtaget helt anderledes…. lækkert – spændende – bliver nu rettens tillægsord!
Smager ganske fortræffeligt sammen med nudler eller ris.

Skovens hakkebøf m rissalat
Som barn lavede min mor ofte hakkebøffer med bløde løg, brun sovs og kartofler.
Jeg har aldrig kunnet udstå den dér rene mængde hakket oksekød stegt i margarine…. ….og kan
det den dag i dag stadig ikke. Ikke desto mindre, er jeg ofte selv fristet til at lave hakkedrenge
– for det er da nemt!
Så! For ikke at smide retten ud har jeg valgt at redigere lidt i opskriften.
En anelse flere grøntsager rørt i farsen og så noget lidt lettere tilbehør til – så kan jeg også lide hakkebøffer ; )

Rabarberkage m nødde- marcipantopping

Rabarbarkage
Jeg har en familie der er helt tossede med rabarberkager.
Og når køkkenhaven nu alligevel står og bugner med den bredbladede grøntsag, så er det da næsten synd ikke at opfylde et så beskedent ønske.
Kagen kan både spises varm og kold. Personligt foretrækker jeg den i den kolde udgave da rabarbersmagen her træder mere igennem.
Opskriften passer til en springform på 20 cm i diameter.

Farsbrød
Jeg er ofte udfordret på kreativiteten når jeg står med en pakke fars. Kødsovs og frikadeller er i længden helt ufattelig kedeligt. Men til mit store held, havde min kollega en farsbrødsrest med i madpakken i dag – og vupti – aftensmaden var reddet (varme tanker går til min kollegas kone 😉
En dejlig nem ret der står helt alene i ovnen og sender lækre noter af bacon ud i de småsultne kroge i hjemmet.
