Cookies

Chokolat Cookies

Disse cookies er SÅ sprøde og lækre og vil garanteret være et hit uanset hvem du serverer dem for.
Jeg har bagt dem ude på mit arbejde, hvor de er udnævnt til at være ‘husets kager’ 🙂

Oksedeller m valnødder og soltørrede tomater

LUKSUS! Var så absolut det første ord der poppede op på min nethinde, Delle m soltørrede tomater og valnødderda jeg første gang smagte disse herligheder. Den bliver nu både brugt til brunch, forretter og hovedretter. Og vi er bare helt tossede med det!

Asiatiske Oksedeller

Asiatisk oksedelle

Asiatisk oksedelle

Ind i mellem kommer jeg til at sige, at vi skal have frikadeller, hvorefter jeg serverer disse kødboller. Jeg må sande, at skuffelsen ofte er stor, når jeg har anvendt ordet “frikadeller’. For smagen i disse  minder mere om noget der er at finde i et vietnamesisk køkken. Husker jeg i stedet at anvende den rette betegnelse for denne frikadellelignende ting, så bliver retten modtaget helt anderledes…. lækkert – spændende –  bliver nu rettens tillægsord!

Smager ganske fortræffeligt sammen med nudler eller ris.

Skovens hakkebøf m rissalat

Skovens-hakkebøffer-m-rissalatSom barn lavede min mor ofte hakkebøffer med bløde løg, brun sovs og kartofler.
Jeg har aldrig kunnet udstå den dér rene mængde hakket oksekød stegt i margarine…. ….og kan
det den dag i dag stadig ikke. Ikke desto mindre, er jeg ofte selv fristet til at lave hakkedrenge
– for det er da nemt!

Så! For ikke at smide retten ud har jeg valgt at redigere lidt i opskriften.
En anelse flere grøntsager rørt i farsen og så noget lidt lettere tilbehør til – så kan jeg også lide hakkebøffer ; )

Rabarberkage m nødde- marcipantopping

Har du prøvet og kunne lide rabarberkagen men også godt kan lide marcipan.Raberberkage-m-nødde--og-marcipantopping-3 Så er denne kage lige noget for dig.
Opskriften på begge rabarberkager er ens. Forskellen er altså kun marcipanen i toppen.
Men det er også virkelig lækkert hvis man har en sød tand.

Passer til en springform på 20 cm

Rabarbarkage

Jeg har en familie der er helt tossede med rabarberkager.

Rabarberkage m nøddetopping
Og når køkkenhaven nu alligevel står og bugner med den bredbladede grøntsag, så er det da næsten synd ikke at opfylde et så beskedent ønske.

Kagen kan både spises varm og kold. Personligt foretrækker jeg den i den kolde udgave da rabarbersmagen her træder mere igennem.

Opskriften passer til en springform på 20 cm i diameter.

Farsbrød

Farsbrød

Til 4 personer. Server m kartofler ell ris og en evt salat

Jeg er ofte udfordret på kreativiteten når jeg står med en pakke fars.  Kødsovs og frikadeller er i længden helt ufattelig kedeligt. Men til mit store held, havde min kollega en farsbrødsrest med i madpakken i dag – og vupti – aftensmaden var reddet (varme tanker går til min kollegas kone 😉

En dejlig nem ret der står helt alene i ovnen og sender lækre noter af bacon ud i de småsultne kroge i hjemmet.

Frikadeller med grønt

20141020_091315Det lyder så forfærdelig gammeldags. Men jeg er helt tosset med de der små farsklumper der er blevet stegt på panden. Her er mine børns favorit på rimelig sunde frikadeller.