Laks med fettucine og spinatsauce

Der er ikke noget så lækkert som et stykke laks. Det er som et cremet stykke kød. Så for at fortsætte i samme cremede spor, passer det lige i tråden med frisk fettucine og en dejlig sød spinatsauce.

Velbekomme 🙂

Mørbradfad

Nogle gange er det rart, bare at smide alle ingredienserne ned i et fad og så kunne sidde og nyde ventetiden, alt imens duften begynder at brede sig i det lille hjem. De mange krydderier får hele huset til at dufte og alle glæder sig til det bliver spisetid.

Krydret æggekage

En dejlig krydret og velsmagende æggekage, der smager skønt enten til dit yndlingsrugbrød eller et godt flute. Den kan serveres med en god salat til, men også med syltede agurker eller rødbeder.

Velbekomme 🙂

Opskriften svarer til 4 – 6 personer

Kyllingesalat med karry

Denne kyllingesalat kan bruges som frokost, forret eller en hovedret.
Opskriften rækker til 10-12 bruchetta størrelse madder.

Det er vigtigt når du laver salaten, at du starter med at dræne grøntsagerne for vand i så god tid som muligt, ellers risikerer du, at din salat bliver vandet/sjasket. Du kan hælde grøntsagerne i en si og du kan lægge dem på køkkenrulle/viskestykke, så klædet suger væden fra grøntsagerne.

Kyllingesalat med paprika og persille

Denne kyllingesalat kan bruges som pålæg – både til din frokost eller som en forret – eller som vi gjorde det; en hovedret.
Opskriften rækker til 10-12 bruchettastørrelse madder.

Det er vigtigt når du laver salaten, at du starter med at dræne grøntsagerne for vand i så god tid som muligt, ellers risikerer du, at din salat bliver vandet/sjasket. Du kan hælde grøntsagerne i en si og du kan lægge dem på køkkenrulle/viskestykke, så klædet suger væden fra grøntsagerne.

Sammenkogt ret

sammenkogt-retDenne ret er på ingen måder slankemad. Måske er det derfor den egner sig så godt i vinterhalvåret – selvom, jeg kan godt spise den hele året rundt. Den kan både serveres med ris og kartofler, men jeg foretrækker nu mos. Og så er retten helt fantastisk ved, at den skal påbegyndes tidligt på eftermiddagen. Duften breder sig langsomt til hele huset og inden længe begynder smagsløgene at fornemme, at noget dejligt er på vej og snart emmer hele køkkenet af hygge.

Bøf Stroganof

Bøf StroganoffOksekød, fløde og pomfritter.
Det kan ikke gå galt.

Jeg lavede retten til 21 personer. Det er relativt meget kød der skal skæres. Jeg startede dagen i forvejen med at skære kødet, brunede det sammen med baconen og rørte det sammen med paprika og mel. I køleskabet natten over – og så en nem opvarmning på panden inden servering…

Mørbradsbøffer m baconkartofler

Roastbeef-m-baconkartoflerSom medlem af et kvæglaug, har jeg hver sommer en kvart kæleko der springer rundt på marken. Vel vidende at koen har haft det godt, så er slagteren god tid til at lade kødet hænge – det er proteinGULD 🙂

 

Luksuskotelet m hele svineriet

Da jeg første gang lavede denne ret, var jeg selv ret så forbavset over, hvor lækker en en simpel ret med nakkekotelet kan blive. ‘Gør dig selv en tjeneste og køb en ordentlig en med en ordentlig størrelse. De dér små schnitze-letter man nogle gange kan får fat på. Det skal jeg selvfølgelig ikke bestem. Men du kan jo bedømme selv 🙂

Go’e gammeldags frikadeller

Go'e gammeldags frikadellerJeg elsker at få min mad til at smage af noget nyt. Men en gang imellem er det rart med en helt simpel smagsoplevelse, der i al sin simpelhed smager ganske dejligt.
Disse frikadeller er rigtig gode – også til kartoffelsalat.