Mormorbrød

Når jeg spiser dette brød, sender det mine tanker tilbage til dengang jeg besøgte mine bedsteforældre. Det er ikke sigtebrød. Men det er helt hvidt og helt blødt – en hver bedsteforældre værdig. Minderne vælder frem 🙂

Opskriften er fra Claus Meyers: Meyers Bageri med opskrift af samme navn. … ganske få modifikationer.
Dejen kan sagtens bruges til at bage boller også.

Sammenkogt ret

sammenkogt-retDenne ret er på ingen måder slankemad. Måske er det derfor den egner sig så godt i vinterhalvåret – selvom, jeg kan godt spise den hele året rundt. Den kan både serveres med ris og kartofler, men jeg foretrækker nu mos. Og så er retten helt fantastisk ved, at den skal påbegyndes tidligt på eftermiddagen. Duften breder sig langsomt til hele huset og inden længe begynder smagsløgene at fornemme, at noget dejligt er på vej og snart emmer hele køkkenet af hygge.

Kaffebrød

KaffebrødDisse kaffebrød er simpelthen så lækre.
Vi er på arbejde – en hel del – som er meget glade for kaffebrød! Så hvorfor ikke prøve at lave dem selv… Det blev et overraskende lækkert resultat – og vi kan faktisk bedre lide denne version end den fra bageren.
Bagerens er noget mere tørre – de er sprøde udenpå men stadig lidt svampede inde i.

Denne opskrift giver ca. 16 stk (som er ca halv længde af bagerens)

Mørbradsbøffer m baconkartofler

Roastbeef-m-baconkartoflerSom medlem af et kvæglaug, har jeg hver sommer en kvart kæleko der springer rundt på marken. Vel vidende at koen har haft det godt, så er slagteren god tid til at lade kødet hænge – det er proteinGULD 🙂

 

PicnicHorn

PicnicHornEt super dejligt smagfuldt og mættende brød, der i sig selv smager vidunderligt men også er velegnet til de fleste kødtyper og oste i kurven, grundet sin kraftfulde men ikke overdøvende smag.

Go’e gammeldags frikadeller

Go'e gammeldags frikadellerJeg elsker at få min mad til at smage af noget nyt. Men en gang imellem er det rart med en helt simpel smagsoplevelse, der i al sin simpelhed smager ganske dejligt.
Disse frikadeller er rigtig gode – også til kartoffelsalat.

Pandekager

PandekagerPandekager er til alle tider en kærkommen spise.
Serveres den som snack, dessert eller hovedret, så smager en pandekage altid bare vidunderligt.

Sommerdellen

En sommerdag hører sig let mad til.Frikadelle m tomat og pinjekerner
Og disse deller passer perfekt til næsten enhver lejlighed.
Både til picnickurven, men også i madpakken, som forret, hovedret…
Det er jo egentlig noget du selv bestemmer 🙂

Velbekomme.

Efterårsdellen

Når det bliver efterår og koldt bliver sukkertrangen vækket til live.Efterårsdellen Også aftensmaden må gerne få et snert af sødme – det gør den kolde tid lidt mere –  rar 🙂

Disse deller giver en blød og dejlig smagsoplevelse og passer både til rugbrødet, kartoflerne men er også gode til ris og pasta.

Velbekomme 🙂