Sommerdellen

En sommerdag hører sig let mad til.Frikadelle m tomat og pinjekerner
Og disse deller passer perfekt til næsten enhver lejlighed.
Både til picnickurven, men også i madpakken, som forret, hovedret…
Det er jo egentlig noget du selv bestemmer 🙂

Velbekomme.

Efterårsdellen

Når det bliver efterår og koldt bliver sukkertrangen vækket til live.Efterårsdellen Også aftensmaden må gerne få et snert af sødme – det gør den kolde tid lidt mere –  rar 🙂

Disse deller giver en blød og dejlig smagsoplevelse og passer både til rugbrødet, kartoflerne men er også gode til ris og pasta.

Velbekomme 🙂

Oksedeller m valnødder og soltørrede tomater

LUKSUS! Var så absolut det første ord der poppede op på min nethinde, Delle m soltørrede tomater og valnødderda jeg første gang smagte disse herligheder. Den bliver nu både brugt til brunch, forretter og hovedretter. Og vi er bare helt tossede med det!

Asiatiske Oksedeller

Asiatisk oksedelle

Asiatisk oksedelle

Ind i mellem kommer jeg til at sige, at vi skal have frikadeller, hvorefter jeg serverer disse kødboller. Jeg må sande, at skuffelsen ofte er stor, når jeg har anvendt ordet “frikadeller’. For smagen i disse  minder mere om noget der er at finde i et vietnamesisk køkken. Husker jeg i stedet at anvende den rette betegnelse for denne frikadellelignende ting, så bliver retten modtaget helt anderledes…. lækkert – spændende –  bliver nu rettens tillægsord!

Smager ganske fortræffeligt sammen med nudler eller ris.

Spaghetti Kødsovs m friske tomater

PK-m-friske-tomaterNår nu sommeren er over os, og tomatplanterne bugner med årstidens syrlige frugt, så kan jeg næsten ikke andet end at skamme mig, når jeg står og hælder dåsetomater i en ret. Ud over, at de friske tomater ser flotte ud i retten, så giver de også retten en ægte frisk tomatsmag der komplementerer den tunge umamismag godt.

For at få fordelt dilden jævnt ud i den revne ost, river jeg den sammen med osten (i min helt! nye! foodprocesser : D )

Skovens hakkebøf m rissalat

Skovens-hakkebøffer-m-rissalatSom barn lavede min mor ofte hakkebøffer med bløde løg, brun sovs og kartofler.
Jeg har aldrig kunnet udstå den dér rene mængde hakket oksekød stegt i margarine…. ….og kan
det den dag i dag stadig ikke. Ikke desto mindre, er jeg ofte selv fristet til at lave hakkedrenge
– for det er da nemt!

Så! For ikke at smide retten ud har jeg valgt at redigere lidt i opskriften.
En anelse flere grøntsager rørt i farsen og så noget lidt lettere tilbehør til – så kan jeg også lide hakkebøffer ; )

Lasagne

Lasagne er bare lækkert.
Varmt og blødt.
Cremet.
Krydret.
…Det smager bare af mere.

Denne version er den første jeg har lavet, der har været vellidt af alle i huset.
Så det er rimelig hard-core den vi kører : D (men de kan vente sig kan de – den bliver snart opdateret med flere ækle grøntsager ; )