Kartoffelsalat med m asparges

Kartoffelsalat m asparges

Denne salat er i sig selv ganske mættende og kan spises uden kød. Meeeeenn – vi fik nu alligevel laks til i dag. Det kunne lige så vel have været gris eller kylling. En god frisk og mættende enhed 🙂 Velbekomme.

Laksesalat

Denne salat er både frisk og mættende på samme tid.Avocadosalat3Jeg bruger den både som forret men også som en dejlig frokost –
og lur mig, om ikke den kan bruges til en masse andet også.
Valget er dit : )

Blommesalat m koriander

blommesalat-med-korianderDenne salat er utrolig simpel og noget af det nemmeste at lave.
Men valget af de smagsfulde ingredienser gør, at det bliver en frisk smagsoplevelse alligevel.

Velbekomme

Kærnemælksboller

Kærnemælksboller

Dette brød er godt både som brunchbrød med også til madpakken.
Husk at lade dejen hæve, så kærnemælken og melet kan nå at udvikle alle sine dejlige aromastoffer.

Har du en køkkenmaskine, så lad den køre dejen i mindst 5 minutter.
Lad herefter dejen hæve – gerne i en time – du får de lækreste boller!

Sandwichbrød Krydderurtesnegle

Krydderurtesnegle

Krydderurtesnegle

Mine børn holder meget af at få en sandwich med i madpakken. Og eftersom, de godt kan have deres helt egen mening om hvilket pålæg der er lækkert at komme i, så får jeg lidt større indflydelse ved selv at bage brødene. Disse brød er luftige og friske i smagen ~ og lidt sjove, da de ikke ligner de andre sandwichbrød.

Krydderurtesandwich m kyllingefyld

Krydderurtesandwich m kyllingefyld

Svampet Chokoladekage

 

MIN chokoladekage

MIN chokoladekage

Denne chokoladekage er min absolutte favorit kage! Jeg bruger den til fødselsdage, bryllupskager, weekendkage, kagekage – så ofte som muligt.

Den har en RIGTIG god smag af chokolade – den er svampet – den smager godt – den har en sprød skorpe – den er usund… Den er bare kæmpelækker!!!

Opskriften kommer fra kogebogen; Den store bog om Desserter, Spektrum Forlag, Dansk udgave 2004.
Min version er ændret en lille smule i forhold til originalen ~ sådan som jeg bedst kan lide den : )

 

Varmende Vintersuppe

20150223_185011
Dette er en velsmagende og halvstærk bandit. Den er skøn at varme sig på, når man har været ude og blive rusket igennem af naturen. Det gode er, at selv fonden kan stå og småsimre hele dagen derhjemme mens du er ude på tur. De øvrige ingredienser kan gøres klar til at smides i når du kommer hjem – og så er der på et splitsekund varm mad til forfrosne kroppe.

 

Når jeg koger fond af kød og ben, laver jeg altid en ordentlig balje grundsuppe ad gangen. Denne opskrift (fond/grundsuppe) giver ca 5 liter suppe. Resten fryser jeg ned – og så går det så meget hurtigere, de næste par gange suppen skal laves.