Kyllingesalat med paprika og persille

Denne kyllingesalat kan bruges som pålæg – både til din frokost eller som en forret – eller som vi gjorde det; en hovedret.
Opskriften rækker til 10-12 bruchettastørrelse madder.

Det er vigtigt når du laver salaten, at du starter med at dræne grøntsagerne for vand i så god tid som muligt, ellers risikerer du, at din salat bliver vandet/sjasket. Du kan hælde grøntsagerne i en si og du kan lægge dem på køkkenrulle/viskestykke, så klædet suger væden fra grøntsagerne.

Sammenkogt ret

sammenkogt-retDenne ret er på ingen måder slankemad. Måske er det derfor den egner sig så godt i vinterhalvåret – selvom, jeg kan godt spise den hele året rundt. Den kan både serveres med ris og kartofler, men jeg foretrækker nu mos. Og så er retten helt fantastisk ved, at den skal påbegyndes tidligt på eftermiddagen. Duften breder sig langsomt til hele huset og inden længe begynder smagsløgene at fornemme, at noget dejligt er på vej og snart emmer hele køkkenet af hygge.

Bøf Stroganof

Bøf StroganoffOksekød, fløde og pomfritter.
Det kan ikke gå galt.

Jeg lavede retten til 21 personer. Det er relativt meget kød der skal skæres. Jeg startede dagen i forvejen med at skære kødet, brunede det sammen med baconen og rørte det sammen med paprika og mel. I køleskabet natten over – og så en nem opvarmning på panden inden servering…

Luksuskotelet m hele svineriet

Da jeg første gang lavede denne ret, var jeg selv ret så forbavset over, hvor lækker en en simpel ret med nakkekotelet kan blive. ‘Gør dig selv en tjeneste og køb en ordentlig en med en ordentlig størrelse. De dér små schnitze-letter man nogle gange kan får fat på. Det skal jeg selvfølgelig ikke bestem. Men du kan jo bedømme selv 🙂

Marinerede Kyllinge-Baconspyd

Marinerede kyllingespydOm det er til grillen, stegepanden eller bare til en lækker snack i madpakken. Så er de her spyd GO’E 🙂

Der bliver 10 hapsere ud af denne portion.

Quesedillas

Mexikanernes forsøg på at lave en pizza.quesedillas-2
Jeg ville blive ualmindeligt skuffet, hvis jeg blev fortalt at jeg skulle have pizza, og der så stod en quesedilla, men uden videre sammenligning så smager det jo skønt.

På billedet her til højre mangler der et ‘låg’ – men det ville blive et ret kedeligt billede, bare at se på et tortillabrød… ; )

Højrebsbøffer m spinatsouffle og rødvinssovs

Jeg er tilfældigvis med i et kæleklappeko-laug.
Så hvert efterår fyldes min fryser med det mest velsmagende og møre kalvekød.

20150206_194258Og når nu man har så lækkert kød, så synes jeg også det er på sin plads at gøre noget ud af tilbehøret (ja, du har ret – der burde være salat til, men der er ikke fysisk plads i maven til al det mad, når nu bøffen er så stor).
(beklager det dårlige billede, men jeg er udstyret med mit gamle! reservekamera og jeg synes det er svært at tage gode billeder af mad… Men sku ikke hunden på hårene – prøv det!!!)