Vanillemuffins med chokoladestykker

Jeg havde en dag tre forskellige slags kager med på arbejde – bl.a. denne. Alle var enige om, at vanillemuffinsene var den bedste kage – altså, den som min datter havde lavet. Jeg kapitulerer… 🙂
De er super lækre – de er gode såvel med glasur, smørcreme og hvid chokoladeganache.

Sammenkogt ret

sammenkogt-retDenne ret er på ingen måder slankemad. Måske er det derfor den egner sig så godt i vinterhalvåret – selvom, jeg kan godt spise den hele året rundt. Den kan både serveres med ris og kartofler, men jeg foretrækker nu mos. Og så er retten helt fantastisk ved, at den skal påbegyndes tidligt på eftermiddagen. Duften breder sig langsomt til hele huset og inden længe begynder smagsløgene at fornemme, at noget dejligt er på vej og snart emmer hele køkkenet af hygge.

Bøf Stroganof

Bøf StroganoffOksekød, fløde og pomfritter.
Det kan ikke gå galt.

Jeg lavede retten til 21 personer. Det er relativt meget kød der skal skæres. Jeg startede dagen i forvejen med at skære kødet, brunede det sammen med baconen og rørte det sammen med paprika og mel. I køleskabet natten over – og så en nem opvarmning på panden inden servering…

Go’e gammeldags frikadeller

Go'e gammeldags frikadellerJeg elsker at få min mad til at smage af noget nyt. Men en gang imellem er det rart med en helt simpel smagsoplevelse, der i al sin simpelhed smager ganske dejligt.
Disse frikadeller er rigtig gode – også til kartoffelsalat.

Superlækker Chokoladesauce

Denne opskrift er ufattelig nem og lækker! Den har en ret gennemtrængende mokkasmag og er derfor umiddelbart ike for børn – men med lidt mindre kaffe og nok også baileys så er jeg sikker på, at den er et hit.

Rugbrødslagkage (sønderjysk kagebord)

Ingen i familien havde nogensinde smagt rugbrødslagkage før. Så vi var meget spændte.

Fødselaren fik dog lov til at bestemme cremerne der kom i kagen – og det var ikke så godt,
for det blev alt! for sødt.. Men så har jeg lært det. I min version kom der
jordbær- og nutellacreme i, hvor der i originalen skal flødeskum og kirsebærsyltetøj i.
(Den originale opskrift er angivet herunder)

Rugbrødslagkage

Nu må jeg jo så bare udvikle nogle cremer der gør sig bedre til den lidt bitre kagebund.

Appelsin m kokos muffins

GulerodsmuffinsJeg har næsten kun fået positive tilbagemeldinger på denne godbid.
Denne ene havde svært ved at skelne konsistensen på kokosmel og appelsinskræl… så, skulle du være en af dem, der har en udfordring med konsistensen af kokosmel – så erstat det med almindelig hvedemel : )

Konfirmationskage m chokoladetrøffel m friske hindbær & brombær/jordbærmousse (50 pers)

Denne kage var et stort hit til konfirmationen;spejderlejr-1
“Der er god smag i uden det bliver overdrevent”
… jeg takker for de pæne ord : )

Teltene er chokoladekager.
Træerne er vafler m smørcreme.
Bålet er af isomalt.

Både chokoladekager og bundene kan bages i et par uger i forvejen og fryses ned (tages op dagen før de skal bruges).
Trøffelcremen skal laves dagen før den skal bruges.
Moussen laves samme dag den skal i kagen.
Pynten laves så sent så muligt, da de ikke så gerne tåler fugt.

Kagen kan laves over tre dage:
Dag 1: bag bunde og lave trøffelcreme
Dag 2: lave mousse og samle kage (samles kagen tidligt på dagen kan den overtrækkes om aftenen)
Dag 3: overtræk og pyntning

Chokolade-Mokka muffins

 

mokkamuffin

Den kage er dejlig mild.

Alt efter, hvor hidsig du ønsker mokkasmagen kan du op- eller nedjustere mængden af kaffe – både i kagen, men også i flødeskummet og i mængden af drys.

Cacao kan kagen også sagtens tåle at få mere af – både i kagen, men også som toppingdrys eller i skummet.

Kagen er SKØN til en kop dejlig, dampende varm kaffe!