Kyllingesalat med karry

Denne kyllingesalat kan bruges som frokost, forret eller en hovedret.
Opskriften rækker til 10-12 bruchetta størrelse madder.

Det er vigtigt når du laver salaten, at du starter med at dræne grøntsagerne for vand i så god tid som muligt, ellers risikerer du, at din salat bliver vandet/sjasket. Du kan hælde grøntsagerne i en si og du kan lægge dem på køkkenrulle/viskestykke, så klædet suger væden fra grøntsagerne.

Kyllingesalat med paprika og persille

Denne kyllingesalat kan bruges som pålæg – både til din frokost eller som en forret – eller som vi gjorde det; en hovedret.
Opskriften rækker til 10-12 bruchettastørrelse madder.

Det er vigtigt når du laver salaten, at du starter med at dræne grøntsagerne for vand i så god tid som muligt, ellers risikerer du, at din salat bliver vandet/sjasket. Du kan hælde grøntsagerne i en si og du kan lægge dem på køkkenrulle/viskestykke, så klædet suger væden fra grøntsagerne.

Bøf Stroganof

Bøf StroganoffOksekød, fløde og pomfritter.
Det kan ikke gå galt.

Jeg lavede retten til 21 personer. Det er relativt meget kød der skal skæres. Jeg startede dagen i forvejen med at skære kødet, brunede det sammen med baconen og rørte det sammen med paprika og mel. I køleskabet natten over – og så en nem opvarmning på panden inden servering…

Kartoffelsalat med m asparges

Kartoffelsalat m asparges

Denne salat er i sig selv ganske mættende og kan spises uden kød. Meeeeenn – vi fik nu alligevel laks til i dag. Det kunne lige så vel have været gris eller kylling. En god frisk og mættende enhed 🙂 Velbekomme.

Mini Mix Salat

Jeg er stor fan af småt snittet salat. Jeg tror, at det er fordi, jeg kan indtage flere smagselementer på samme tid, så jeg kan få oplevelsen af grøntsagernes modsætninger og sammenspil. Det bliver til et fyrværkeri af smagsoplevelse inde i munden, uden dog at noget bliver altoverdøvende – grundet deres små størrelse.

Egentlig blot en ganske almindelig salat – og alligevel anderledes…

Passer til stort set alle retter…

Spaghetti Kødsovs m friske tomater

PK-m-friske-tomaterNår nu sommeren er over os, og tomatplanterne bugner med årstidens syrlige frugt, så kan jeg næsten ikke andet end at skamme mig, når jeg står og hælder dåsetomater i en ret. Ud over, at de friske tomater ser flotte ud i retten, så giver de også retten en ægte frisk tomatsmag der komplementerer den tunge umamismag godt.

For at få fordelt dilden jævnt ud i den revne ost, river jeg den sammen med osten (i min helt! nye! foodprocesser : D )

Skovens hakkebøf m rissalat

Skovens-hakkebøffer-m-rissalatSom barn lavede min mor ofte hakkebøffer med bløde løg, brun sovs og kartofler.
Jeg har aldrig kunnet udstå den dér rene mængde hakket oksekød stegt i margarine…. ….og kan
det den dag i dag stadig ikke. Ikke desto mindre, er jeg ofte selv fristet til at lave hakkedrenge
– for det er da nemt!

Så! For ikke at smide retten ud har jeg valgt at redigere lidt i opskriften.
En anelse flere grøntsager rørt i farsen og så noget lidt lettere tilbehør til – så kan jeg også lide hakkebøffer ; )