Minitærter m forårsløg, bacon og skinke

En super lækker lille snack – det er umuligt at tage for meget.
Skulle du være så heldig at der er en rest, så kan den fryses ned, og en er eminent i madpakken 🙂

Mormorbrød

Når jeg spiser dette brød, sender det mine tanker tilbage til dengang jeg besøgte mine bedsteforældre. Det er ikke sigtebrød. Men det er helt hvidt og helt blødt – en hver bedsteforældre værdig. Minderne vælder frem 🙂

Opskriften er fra Claus Meyers: Meyers Bageri med opskrift af samme navn. … ganske få modifikationer.
Dejen kan sagtens bruges til at bage boller også.

Valnøddeboller

Disse boller bliver super lækre og bløde i konsistensen.
En lille fryd for smagssansen hver gang der dukker en valnøddekerne op 🙂

Kylling i rodfrugtskarbad

Det er ved at være rodfrugtsæson, så nu skal der prøves en masse forskellige sammensætninger af, så vi er klar til vinterens komme.

God fornøjelse

Græskarsuppe med bacon og majs topping

Efterårssæsonen er nærmest kun lige sat i gang og allerede bugner butikkerne med græskar. Tankerne leder straks hen på efterår hvor skoven dufter ekstra kraftigt og hvor solens varme varmer helt specielt i den kolde luft.

Efterår og vinter er lig med suppe. Denne suppe er dejligt cremet og mættende.

Kartoffelsuppe med chili og kokosmælk

En dejlig varm og cremet suppe. Ideel til en kold og blæsende efterårsdag – men lige så god en hvilken som helst anden dag du har lyst til en dejlig suppe.

Portionen svarer til 4-6 portioner (tallerkner). Om det så svarer til 4-6 forretter eller 2-3 hovedretter… det må være op til din mave at vurdere 🙂

Sammenkogt ret

sammenkogt-retDenne ret er på ingen måder slankemad. Måske er det derfor den egner sig så godt i vinterhalvåret – selvom, jeg kan godt spise den hele året rundt. Den kan både serveres med ris og kartofler, men jeg foretrækker nu mos. Og så er retten helt fantastisk ved, at den skal påbegyndes tidligt på eftermiddagen. Duften breder sig langsomt til hele huset og inden længe begynder smagsløgene at fornemme, at noget dejligt er på vej og snart emmer hele køkkenet af hygge.

Youghurtboller

Yoghurtboller

Disse boller er SÅ bløde og lækre og saftige. Min datter kalder dem for dobbelt-nam-boller…

Fiskefond

Du kan godt bruge rent fiskekød, men der er stadig smag i fiskeresterne på skroget, så jeg laver kun suppe, efter at have fileteret en fisk eller to.

Suppen kan bruges både som suppe men også som bouillon.