Æblekanel Syltetøj

Min have bugner hvert eneste efterår med de saftigste røde æbler. Jeg skulle være et skarn, hvis ikke jeg brugte nogle af alle disse æbler til noget. Og det gør jeg så. Æblesyltetøj, æblemos, kager med videre. Æbler er geniale til mangt og meget.

Mange vrænger på næsen når de hører ‘æblesyltetøj’, men alle har måttet bide det i sig igen, for de synes det smager skønt : )

Æblekanel Syltetøj
Antal personer
ca. 1 liter
Antal personer
ca. 1 liter
Æblekanel Syltetøj
Antal personer
ca. 1 liter
Antal personer
ca. 1 liter
Ingredienser
Antal personer: liter
Tilberedning
  1. Sørg for at have rene syltetøjsglas. Jeg bruger gerne små glas á 2,5 dl. Hæld kogende vand i glassene. Læg låg på. Når vandet er afkølet hælder du vandet ud. Hæld en tsk-fuld atamon i glasset, skru låg på og ryst glasset. Hæld det ud lige inden syltetøjet hældes i. Hæld ½ dl vand i en gryde og tænd for den. Skræl æblerne. Fjern kernehusene og skær æblet i store tern som du efterhånden smider i gryden med vand. Kog æblerne til grød/mos sammen med kanelen. Jeg kan bedst lide en hel glat syltetøj, så jeg bruger nu en blender til at få alle! klumper ud af syltetøjet. Hæld massen tilbage i gryden. Tilsæt citronsaft og atamon. Hæld på de rengjorte glas (husk at tømme atamonen ud af glasset). Skru låg på og stil til afkøling.
Del denne opskrift
 
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.