Bismarckseg (sønderjysk kagebord)

Bismarchseg

Altså – jeg håber virkelig! at de sønderjyske kagekoner deltes om arbejdet med at bage til kaffebordet.

Denne kage skulle gerne ligne en egetræsstamme – det har jeg da overhøvedet ikke haft tid til at nusse med…

Nå, med at frygt for at lyde som et pivedyr – så smager den fantastisk!

Bismarckseg (sønderjysk kagebord)
Antal personer
1 roulade
Antal personer
1 roulade
Bismarckseg (sønderjysk kagebord)
Antal personer
1 roulade
Antal personer
1 roulade
Ingredienser
Kagen
Smørcreme
Antal personer: roulade
Tilberedning
Kagen
  1. Pisk smør og sukker til en luftig masse, tilsæt et æg ad gangen under psikning. Mel blandes med æggeblommer og piskes i dejen. Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir i et lag på ca 1 cm. Kagen er færdigbagt når den er lidt lysebrun i kanterne. Når kagen tages ud, strøs den med flormelis over det hele og vendes ud på et andet stykke bagepapir. Derpå trækkes det første stykke bagepapir af, og kagen påstryges smørcreme og rulles omgående sammen, mens man forsigtigt holder den i bagepapiret. Rouladen lægges til afkøling på en bagerist med sammenfoldningen ned, indtil den er afkølet.
Smørcreme
  1. Sukkeret og vandet koges til en lage, der hældes over de sammenpiskede æggeblommer under stærk piskning som fortsættes indtil cremen er afkølet. Det blødgjorte smør røres i cremen, kun lidt smør ad gangen. Når cremen er afkølet og smidig, kan den over damp smeltede chokolade røres i. Når rouladen er afkølet, vil den holde formen, og man kan da dekorere med resten af smørcremen og pynte den med høvlet chokolade, så kagen illuderer en egestamme.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.