Bryllupskage med hindbær- og citroncreme

Bryllupskage med hindbær- og cintroncreme

Bryllupskage med hindbær- og citroncreme

Denne bryllupskage er dejlig frisk!

Jeg er så absolut fortaler for de meget tunge og bastante kager, meeeen,  en gang i mellem er det nu også meget rart, ikke at have behov for at skulle slå mave efter at have været i kagebordet.

En let, forfriskende og nem opskrift.

(På billedet er opskriften brugt til de to øverste kager. Kageformene er 6-kantede, men har hhv. en diameter på 13 og 20 cm.
Vil du have en kage til ca. 55 personer, så gang opskriften med 2,5.
… det bliver mere end 55, men så er du sikker på at der er nok…
)

Bryllupskage med hindbær- og citroncreme
Antal personer
25 personer
Antal personer
25 personer
Bryllupskage med hindbær- og citroncreme
Antal personer
25 personer
Antal personer
25 personer
Ingredienser
Bunde
Citroncreme
Hindbærcreme
Antal personer: personer
Tilberedning
Bunde
  1. Bageform: 23x30 cm Varm ovnen op til 190 grader (alm.) Knus nødderne (pas på de ikke bliver til mel). Vej de øvrige ingredienser af. Pisk hviderne stive. Tilsæt godt halvdelen af sukkeret og pisk det tykt. Stil til side. I en anden (stor) skål pisker du blommerne tykke med resten af sukkeret og vanillesukker. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver ned i æggeblommerne og rør det forsigtigt sammen. Vend de piskede hvider i. Vej dejen af i tre lige store mængder (med mindre du har flere af den samme størrelse bageform - og bag 3 ens bunde) Bag bundene i 10-12 minutter til de er blevet lysebrune.
Hindbærcreme
  1. Læg husblasbladene i rigeligt koldt vand. Kog hindbærrene sammen med sukkeret. Når bærrene er kogt ud smager du om der skal tilsættes mere sukker. Tag gryden af varmen. Blend de kogte bær - så er der ingen klumper i cremen. Men pas på - der dannes overtryk i blenderen, sørg for, at varmen kan komme ud. Hæld bærrene tilbage i gryden (evt. gennem en si for at fjerne kernerne) . Den nu udblødte husblas klemmes fri for vand og røres i bærrene - sørg for, at det er helt opløst. Pisk fløden til skum. Som med bundende rører du først en tredjedel af skummet i, og vender herefter resten i. For at give denne creme en anden konsistens - og sødme - kan du groft knuse nogle makroner ned i cremen. Mængden er en smagssag - men jeg bruger ca. en halv pose. Dæk cremen med film og stil den i køleskabet og lad den køle af.
Citroncreme
  1. Pisk fløden til en let skum. Tilsæt creme fraiche, vanillesukker og flormelis og pisk det sammen med piskefløden. Rør til sidst den revne citronskal i. Denne creme behøver ikke at sætte sig førend du lægger den i kagen. Så du kan lave den lige inden du skal bruge den.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.