Bryllupskage med Sachertort, chokolademousse og friske jordbær

Den første bryllupskage jeg nogensinde lavede var til en fra min mødregruppe.

Min første bryllupsskage. Det er et 10 år gammelt billede, der er taget et billede af - derfor den usædvanlig dårlige billedkvalitet.

Min første bryllupsskage.
Det er et 10 år gammelt billede, der er taget et billede af – derfor den usædvanlig dårlige billedkvalitet.

Parret syntes, at det var hyggeligt, hvis det var ufaglærte personer fra deres omgangskreds der stod for tingene til deres fest. Og med alle de kager jeg altid bagte til vores mødregruppekommmensammener, så var en bryllupskage måske liiiige noget for mig…   Efter alle kunstens regler lavede jeg flere forskellige smagsprøver. Og nedenstående skulle så absolut udgøre den største del af kagen. Resten af kagen bestod af arlas bryllupskage med passionsfrugt og nougatmousse.

Opskriften passer til en kage der måler 30 x 40 cm.

Sachertort m chokoladecreme og jordbær - inden pyntning

Sachertort m chokoladecreme og jordbær
– inden pyntning

Bryllupskage med Sachertort, chokolademousse og friske jordbær
Antal personer
25 personer
Antal personer
25 personer
Bryllupskage med Sachertort, chokolademousse og friske jordbær
Antal personer
25 personer
Antal personer
25 personer
Ingredienser
Sachertortbund
Bisquitbund
Chokoladecreme
Antal personer: personer
Tilberedning
Sachertortbunden
  1. Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel og til sidst den smeltede chokolade. Hæld dejen i den ønskede form i et ca 2 cm højt lag. Kagen bage i 15 - 20 minutter ved 190 grader. Den er meget svampet, så den kan godt virke ubagt selvom den er færdig.
Busquitbund
  1. Pisk æggeblommer med flormelis. Tilsæt hvedemel og kartoffelmel og rør det godt sammen. Pisk hviderne stive og vend dem i melblandingen. Dejen hældes i formen i et 1 cm tykt lag. Den bages ved 110 grader til den er svagt lysebrun ~ den må endelig ikke blive for mørk.
chokoladecreme
  1. Varm piskefløden i en gryde. Når fløden koger tages gryden af varmen og den finthakkede chokolade hældes i. Rør ind til al chokoladen er opløst. Hæld chokolademassen i en skål og stil på køl i et døgn, indtil den piskes til en fast creme med en elpisker. Du kan erstatte 1 dl af piskefløden med spiritus (eller mindre), bare sørg for at reducere flødemængden, så cremen ikke bliver for flydende).
sammenlægning
  1. Den lyse bund lægges oven på den mørke bund. De skæres til, så de er nøjagtig lige store. Den mørke bund placeres nederst. De friske jordbær skæres i halve eller kvarte (alt efter størrelse) og fordeles jævnt ud over den brune bund. Stænk bærrene med 1 dl rom. Chokoladecremen fordeles jævnt over jordbærrene (ekstra forsigtigt hvis du ikke har sider til at støtte op om kagen - jeg plejer at lave en støtteform af bagepapir og hæfteklammer...) og den hvide bund lægges på. Er der mere chokoladecreme, kan du bruge det til at smøre op langs siderne, så siderne bliver lige. Ellers kan du piske en smørcreme at smøre siderne op med. Overtræk med marcipan og / eller fondant og pynt efter ønske.
Del denne opskrift
 
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.