Jeg er ofte udfordret på kreativiteten når jeg står med en pakke fars. Kødsovs og frikadeller er i længden helt ufattelig kedeligt. Men til mit store held, havde min kollega en farsbrødsrest med i madpakken i dag – og vupti – aftensmaden var reddet (varme tanker går til min kollegas kone 😉
En dejlig nem ret der står helt alene i ovnen og sender lækre noter af bacon ud i de småsultne kroge i hjemmet.
Ingredienser
- 500 g svinefars
- 1 tsk salt
- 2 små løg hakket fint
- 1 æg
- 1 dl sødmælk
- 1 dl havregryn
- 2 tsk tørret basilikum
- 100 g hvid cheddar i små tern
- 1 pk bacon
- 2 dl piskefløde
- 3 tsk mirabellesyltetøj en citrus eller rabarber eller den klassiske ribsgele kan også gøre tricket
Antal personer:
Tilberedning
- Rør farsen sammen med salten. Mens maskinen kører farsen sej, snittes løget der kommes ned i farsen. Kom de resterende ingredienser i farsen (minus fløde og syltetøj - det er til senere). Form farsen, i en bageform, som et brød. Klip baconen i halve stykker og beklæd farsen med denne. Hæld piskefløde om 'brødet' og læg syltetøjen heri. Sæt i en kold ovn. Bag ved 200 grader varmluft i 30 minutter. Skru ned på 150 grader og bag yderligere i 25 minutter. Server med ris/kartofler og gerne en frisk salat til. Velbekomme 🙂
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe