Efterårssæsonen er nærmest kun lige sat i gang og allerede bugner butikkerne med græskar. Tankerne leder straks hen på efterår hvor skoven dufter ekstra kraftigt og hvor solens varme varmer helt specielt i den kolde luft.
Efterår og vinter er lig med suppe. Denne suppe er dejligt cremet og mættende.
Ingredienser
Suppe
- 1 butternut græskar vejer ca 800 g
- 1 stor kartoffel
- ½-1 tsk rød kiropraktor
- 1½ spsk ingefær fint revet
- 1-2 spsk olie til stegning
- 1 l vand
- 3 firkanter hønsebuillon
- 1 spsk limesaft
- salt
Topping
- 1 pakke bacon skåret i tynde strimler
- 200 g frosne majs optøs i vand
- bruchetta med tomat og oliven
- 1 stor håndfuld persille skåret fint
Antal personer: pers
Tilberedning
Suppe
- Skræl kartoflen og løget - skær det i tern. Skræl også græskarret, fjern kernerne og skær kødet i tern. Skræl ingefæren og riv den fint.
- Varm olien i gryden. Svits karrypasta og løg heri i ca. 5 min. Tilsæt ingefæren og svits det hurtigt.
- Hæld vandet i sammen med buillonterningerne. Hæld kartofler og græskartern i. Lad det koge i ca. ½ time. Sluk for varmen.
- Når grøntsagerne er møre blendes suppen til det er en ensartet masse. Hæld suppen tilbage i den rengjorte gryde. Stil den på den varme plade. Rør creme fraiche og limesaft i. Smag til med salt.
Topping
- Skær bacon i strimler, steg det sprødt i lidt olie. Læg det til tørre på et stykke køkkenrulle.
- Steg de optøede og afdryppede majskerner i fedtet fra baconen. Hak persillen fint. Bræk bruschettaen i små stykker.
- Hæld suppen i tallerknen. Drys med toppingen. Servér.
Recipe Notes
Opskriften er fra Ylva Bergquist's "52 Supper". I den originale opskrift er der 1 fed hvidløg i suppen og i toppengen er der 250 g champignoner.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe