Græskarsuppe med bacon og majs topping

Efterårssæsonen er nærmest kun lige sat i gang og allerede bugner butikkerne med græskar. Tankerne leder straks hen på efterår hvor skoven dufter ekstra kraftigt og hvor solens varme varmer helt specielt i den kolde luft.

Efterår og vinter er lig med suppe. Denne suppe er dejligt cremet og mættende.

Græskarsuppe med bacon og majs topping
Antal personer
4 pers
Antal personer
4 pers
Græskarsuppe med bacon og majs topping
Antal personer
4 pers
Antal personer
4 pers
Ingredienser
Suppe
Topping
Antal personer: pers
Tilberedning
Suppe
  1. Skræl kartoflen og løget - skær det i tern. Skræl også græskarret, fjern kernerne og skær kødet i tern. Skræl ingefæren og riv den fint.
  2. Varm olien i gryden. Svits karrypasta og løg heri i ca. 5 min. Tilsæt ingefæren og svits det hurtigt.
  3. Hæld vandet i sammen med buillonterningerne. Hæld kartofler og græskartern i. Lad det koge i ca. ½ time. Sluk for varmen.
  4. Når grøntsagerne er møre blendes suppen til det er en ensartet masse. Hæld suppen tilbage i den rengjorte gryde. Stil den på den varme plade. Rør creme fraiche og limesaft i. Smag til med salt.
Topping
  1. Skær bacon i strimler, steg det sprødt i lidt olie. Læg det til tørre på et stykke køkkenrulle.
  2. Steg de optøede og afdryppede majskerner i fedtet fra baconen. Hak persillen fint. Bræk bruschettaen i små stykker.
  3. Hæld suppen i tallerknen. Drys med toppingen. Servér.
Recipe Notes

Opskriften er fra Ylva Bergquist's "52 Supper". I den originale opskrift er der 1 fed hvidløg i suppen og i toppengen er der 250 g champignoner.

Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe