Højrebsbøffer m spinatsouffle og rødvinssovs

Jeg er tilfældigvis med i et kæleklappeko-laug.
Så hvert efterår fyldes min fryser med det mest velsmagende og møre kalvekød.

20150206_194258Og når nu man har så lækkert kød, så synes jeg også det er på sin plads at gøre noget ud af tilbehøret (ja, du har ret – der burde være salat til, men der er ikke fysisk plads i maven til al det mad, når nu bøffen er så stor).
(beklager det dårlige billede, men jeg er udstyret med mit gamle! reservekamera og jeg synes det er svært at tage gode billeder af mad… Men sku ikke hunden på hårene – prøv det!!!)

Højrebsbøffer m spinatsouffle og rødvinssovs
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Højrebsbøffer m spinatsouffle og rødvinssovs
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Ingredienser
Kødet
Spinatsouffleen
Sovsen
Antal personer: personer
Tilberedning
  1. Start med souffleen. Hvis ikke du lige har en kartoffelmosrest, skal denne laves først. Skræl kartofler, skær dem i små stykker og kog dem møre. Pisk dem med smørret, mælken, æggeblommer og de optøede spinatkugler. Pisk hviderne mens mosen køler af. (Jeg har også prøvet en opskrift, hvor man ikke skal piske hviderne for sig. Men da hævede kartoflerne ikke - og sååå er det ikke rigtig længere en souffle synes jeg...) Vend hviderne i mosen (pas på at kartoffelmosen ikke er for varm, da hviderne så vil størkne og du vil få æggehvideklumper i souffleen) Når alt er blandet godt sammen, tager du soufflemassen i en sprøjtepose og sprøjter bageformen med sprayfedt ( - eller smør den med smør/margarine). Tryk nu massen ned i formene. Sæt formen i en kold ovn. Skru ovnen op på 200 grader varmluft og bag dem i 35 minutter (det er de helt små muffinstørrelser - de store skulle have 50 minutter). Nu er det tid til bøfferne: Skru helt op for panden og smelt smørret herpå. Brun bøfferne på hver side. Skru ned for varmen. Krydr med salt, peber og paprika. Tilsæt løg, tomat og friske krydderurter. Har du et låg at lægge på panden, så gør endelig det. For så bliver al smag og saft nede ved bøfferne mens du laver sovsen. Sovsen er en opbagt sovs. Du tænder for gryden på middel varme og smelter smørret. Når smørret er smeltet hældes alt melet i på én gang, og du pisker det hele sammen. Skru ned for varmen (jeg plejer at skrue ned på to). Tilsæt en lille smule mælk ad gangen (hælder du for meget mælk i ad gangen, risikerer du at sovsen klumper), mellem hver gang, pisker du som besat indtil al væden er opsuget i melet. Når du løber tør for mælk, fortsætter du på samme måde med fløde og rødvin (på et tidspunkt er sovsen så tynd, at du ikke behøver at hælde forsigtigt mere). Skru op for varmen så sovsen kan komme i kog (ellers tykner den ikke). Smag den til med salt og peber.
Recipe Notes

20150206_184814

Bemærk den lille fine klemme ved tutten.
Så kommer mosen kun derhen hvor jeg! vil have den skal hen.

20150206_185020

Her har jeg brugt mini-muffinsformene. Den eneste ulempe ved at lave så små souffleer er, at de bliver hurtigt kolde, de skal serveres straks.


højrebsbøffer

Jeg har ingen højintillektuelle bevingede ord at sige om dette billede.Og den mangldende billedekvalitet til trods, så er det bare LÆKKERT! Velbekomme : )

Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.