Kaffebrød

KaffebrødDisse kaffebrød er simpelthen så lækre.
Vi er på arbejde – en hel del – som er meget glade for kaffebrød! Så hvorfor ikke prøve at lave dem selv… Det blev et overraskende lækkert resultat – og vi kan faktisk bedre lide denne version end den fra bageren.
Bagerens er noget mere tørre – de er sprøde udenpå men stadig lidt svampede inde i.

Denne opskrift giver ca. 16 stk (som er ca halv længde af bagerens)

Kaffebrød
Antal personer
16 stk
Antal personer
16 stk
Kaffebrød
Antal personer
16 stk
Antal personer
16 stk
Ingredienser
Brødet
Makronmasse
Antal personer: stk
Tilberedning
Brødet - 1. Del
  1. Start med at måle smørret af, så det kan blive stå og blive blødt. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg og krydderier. Rør næsten al melet i - dvs hav ca. 2 dl mel tilbage. Tilsæt nu smørret. Lad det køre et par minutter på røremaskinen. Tilsæt det sidste mel og ælt det sammen. Hvis den stadig klistrer lidt, gør det ikke så meget, ellers tilsæt lidt ekstra mel. Rul enten dejen ud med en kagerulle, så den fylder ca. 20x30 cm som bradepanden, eller læg dejen direkte i bradepanden og tryk/bank den ud så den når kanterne. Stil dejen til hævning i 20 minutter og tænd for ovnen på 240 grader. Stil brødet ind i den varme ovn og bag det i ca 10 minutter.
Brødet - 2. Del
  1. Tag det nu afkølede brød og skær toppen af, så du får en helt lige overfalde på brødet . Skær brødet over på midten (på langs) og del det i 8 lige bredde stykker - det passer med bredden af mine to fingre. Fordel de 16 stykker brød på en bageplade. Sprøjt makronmasse over i en relativt tyk stribe. Bag brødene igen. 250 grader i 10 - 13 minutter - alt efter hvordan din ovn tér sig. Hold øje! 250 grader er rigtig varmt.
Makronmasse
  1. Alle ingredienser kommes i en skål og piskes sammen. Det er en noget grynet affære når det er pisket sammen. Men så snart det er sprøjtet igennem sprøjteposen er det et flot glat resultat der kommer ud af det. Klip et hul i sprøjteposen, der er lige så stort som bredden på de forbagte brød. Sprøjt makronmasse på, så hele overfladen af brødet er dækket.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe