Konfirmationskage m chokoladetrøffel m friske hindbær & brombær/jordbærmousse (50 pers)

Denne kage var et stort hit til konfirmationen;spejderlejr-1
“Der er god smag i uden det bliver overdrevent”
… jeg takker for de pæne ord : )

Teltene er chokoladekager.
Træerne er vafler m smørcreme.
Bålet er af isomalt.

Både chokoladekager og bundene kan bages i et par uger i forvejen og fryses ned (tages op dagen før de skal bruges).
Trøffelcremen skal laves dagen før den skal bruges.
Moussen laves samme dag den skal i kagen.
Pynten laves så sent så muligt, da de ikke så gerne tåler fugt.

Kagen kan laves over tre dage:
Dag 1: bag bunde og lave trøffelcreme
Dag 2: lave mousse og samle kage (samles kagen tidligt på dagen kan den overtrækkes om aftenen)
Dag 3: overtræk og pyntning

Konfirmationskage m chokoladetrøffel m friske hindbær & brombær/jordbærmousse (50 pers)
Antal personer
50 personer
Antal personer
50 personer
Konfirmationskage m chokoladetrøffel m friske hindbær & brombær/jordbærmousse (50 pers)
Antal personer
50 personer
Antal personer
50 personer
Ingredienser
Bunde
Trøffelcreme
Mousse
Smørcreme
Antal personer: personer
Tilberedning
Bunde (3 bradepander)
  1. Blommerne piskes tykke med sukker og vanille (det kan blive meget tykt). Melet sies i sammen med bagepulveret og røres i. Efterhånden som marcipanen bliver revet, vender du en smule af det ad gangen, sammen med mandlerne (for at undgå at marcipanen klumper sammen igen). Bag bundende ved 175 grader varmluft til de er lysebrune/brune på toppen. Lad dem køle helt af inden du tager bagepapiret af.
Trøffelcreme
  1. SKAL LAVES DAGEN I FORVEJEN! Piskefløden varmes op til kogepunktet. Hæld det herefter over den hakkede chokolade. Rør til chokoladen er smeltet. Tilsæt rommen (eller noget tilsvarende - men det kan sagtens undlades) og rør det med i blandingen. Dæk med film (filmen skal være i kontakt med chokolademassen). Stil på køl til dagen efter. Når den har stået i et døgns tid, piskes cremen med en elpisker til en creme.
Mousse
  1. Opblød husblasen i koldt vand i godt 10 minutter. Kog bærrene sammen med godt 1 dl vand (i hvert fald hvis du sætter dem over i frossen tilstand). Kog dem møre sammen med sukker og vanillesukker. Når bærrene har kogt blendes de (pas på med at fylde for meget i blenderen - der dannes et stort tryk med varm væske). Hæld de blendede bær tilbage i gryden. Vrid vandet af den opblødte husblas og opløs den i de varme blendede bær. Lad massen køle lidt af inden du hælder den i kagen - men lad den ikke sætte sig helt, for så får den en ujævn konsistens i den færdige kage).
Sammenlægning
  1. Skær bundene til så de er live store med lige kanter (1-2 cm i hver side). Læg 1. bund ~ nederst (har du en ligesidet metalform, så brug den!!! Man kan købe noget hårdt plast hos 'specialkøbmanden.dk', som du kan sætte om siderne, men de skal stadig støttes - enten i form af samlet film/papsider/eller andet der kan få kagen til at holde formen.) Brug evt de afskårne kanter til 'vægge' i kagen, til at holde moussen bedre på plads. Smør trøffelcremen ud på bunden. Fordel de friske hindbær jævnt ud over. Læg 2. bund på. (Brug igen de afskårne sider til at holde moussen inde.) Hæld den lettere afkølede mousse på og fordel ud over bunden. Læg sidste låg på. Lad cremerne sætte sig i nogle timer, inden du begynder at gøre mere ved kagen.
Pyntning
  1. Når cremerne har sat sig er kagen håndteringsparat. Alle ingredienserne til smørcremen piskes sammen til en blød masse - tilsæt mere eller mindre vand alt efter hvor blød du ønsker den. (Det er rigtig meget smørcreme - men det er både til opsmøring af den store kage, telte, træer og græs). Først smøres kagen op med smørcreme. Både for at marcipanen kan sidde bedre fast, men også for at rette evt. ujævnheder ; ) Mål højden på kagen. Rul marcipan ud og skær det ud i den rigtige højde og læg omkring kagen (jeg blev nødt til at gøre det ad flere omgange - mit bord var ikke langt nok..). Jeg lagde ikke marcipan på toppen, da jeg gerne ville have et brunt underlag til min skovbund. Siderne blev nu opsmurt med grønfarvet smørcreme og derefter pyntet med fondantblomster og -blade.
  2. For øvrig pynt - se beskrivelse nedenfor
Recipe Notes

Mousse er helt ufattelig nemt at lave - hvis! du husker at bløde din husblas helt op og derefter smelte den i en varm masse, som den bliver rørt HELT ud i!

Teltene er chokoladekage der er skåret til i aflange trekanter, der sidenhen er smurt med smørcreme og til sidst overtrukket med fondant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Flammerne i bålet er lavet af rød og gul isomalt (man putter noget af isomalten i en gryde, tilsætter farvestof, varmer det op til det smelter, og former på en bolche-/bagemåtte med en palet). Da flammerne skulle samles, lavede jeg en rund dråbe som jeg satte flammerne ned i - og vupti : )

Træer

Kom grøn pastfarve i din smørcreme. Jeg synes godt farven må ligge ujævnt, det giver et pænt farvespil når den bliver sprøjtet ud. Start med at sprøjte smørcreme på indeved 'stammen' og arbejd dig opad i sidelængs ottetaller. Der må gerne være overlap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Du arbejder dig hele tiden opad. Nå du når toppen kan træet godt synes fladt. Så sprøjter du bare noget mere smørcreme på. Egentlig er det ret vammelt med alt det smørcreme, men teknisk set er træerne pynt og behøver ikke at blive spist... ; )

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Og du har set helt rigtigt! Det er ikke de chokoladeovertrukne vafler. Disse billeder er taget INDEN jeg fandt ud af, at vafler ikke kan lide køleskabe.

Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.