Lammekølle m ovnbagte kartofler og grønt

DSC_5179Denne ret er en rigtig hyggeret – for når stegen er i ovnen og duften breder fra køkkenet og ud til resten af huset, står du og hygger dig med at lave tilbehøret.

Lammekølle m ovnbagte kartofler og grønt
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Lammekølle m ovnbagte kartofler og grønt
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Ingredienser
Lammekølle
Kartofler
Salat
Sovs
Antal personer: personer
Tilberedning
Lammekølle
  1. Lammekøllen Hæld vand 2 cm op i en bradepande, der passer i størrelsen til din lammekølle. Skær tomaterne og løgene i både og læg dem i vandet sammen med de friske 'grene' af koriander. (Nu kan jeg ikke selv tåle hvidløg... men tag to fed ~ skær dem i tyndere skiver. Skær et lille hul ned i kødet, som du kan putte hvidløget ned i) Drys stegen med salt og peber. Læg den ind i ovnen ved 150 grader varmluft. Den skal have ca. 1 time.
Kartofler
  1. Hæld olie i en pande og varm den langsomt op. Skræl kartoflerne. Skær dem efterhånden i både og læg dem på panden. Drys med krydderierne - bare i et jævnt tyndt lag. Læg låg på - husk at røre en gang i mellem, så det ikke brænder på.
Salat
  1. Skyl salaten og skær den evt. i mindre stykker. Skær blommerne i kvarte både, forårsløg i tynde skiver, korianderen (til marinaden) hakkes fint og nødderne hakkes groft - bland det hele sammen. Rør dressingen sammen og hæld den ud over salatblandingen.
Sovs
  1. Tag stegen ud af ovnen - når den har stået ca. 40 minutter. Hæld vandet fra i en skål - læg stegen ind i ovnen igen og lad den stege videre. Start med at smelte smørret i en lille gryde. Inden det begynder at brune tilsætter du al melet og pisk det sammen. Gør det samme med Skru ned for varmen. Tilsæt en lille smule af mælken ad gangen. Sørg for, at den første del mælk er helt opsuget af melet, inden du tilsætter mere mælk... Tag fonden fra stegen og gør det samme. Når sovsen er blevet flydende, kan du godt tilsætte større mængder vand ad gangen. Skru op for varmen igen - sovsen skal op og koge i et par minutter - under omrøring! skru ned for varmen igen og lad sovsen koge lidt ind inden servering. Mens sovsen koger ind, lader du kødet trække og skærer det ud.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.