Løgbrød

Brød-m-purløg-og-løg

Jeg ELSKER brød og jeg elsker SMAG. Jeg synes det bliver lidt kedeligt i længden med ‘almindeligt’ brød – en gang i mellem må smagsløgene gerne luftes lidt. Så i dette brød er der både løg og purløg, der begge passer eminent til stort set enhver form for pålæg (måske ikke chokolade??? – men det er måske kun fordi det ikke er prøvet endnu…).

I dejen kan der også komme et revet æble. Det begrænser lidt tilbehøret, men fungerer så i sig selv som en lille snack.

Løgbrød
Antal personer
9 store brød
Antal personer
9 store brød
Løgbrød
Antal personer
9 store brød
Antal personer
9 store brød
Ingredienser
Antal personer: store brød
Tilberedning
  1. Oplæs dejen i det lunke vand. Tilsæt sukker, salt og grahamsmel. Når melet er rørt ud, kommer du det hakkede løg og purløg i. Rør det meste af melet i (godt 3/4) - kom den bløde margarine i - når den er rørt ud i dejen tilsætter du det sidste mel. Lad dejen hæve i en times tid. Hæld dejen ud på bordet, skær den ud i 9 lige store dele. Tril dejen til en pølse, sno den og tril den til en snegl. Læg på bageplade. Pensl med æg. Stil til hævning i mindst 30 minutter. Hæver ved 70 grader varmluft med vanddamp i 25 minutter (en varmfast skål med vand ind i bunden af ovnen). Skru op på 200 grader og bag videre i ca 15 minutter.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.