En super lækker lille snack – det er umuligt at tage for meget.
Skulle du være så heldig at der er en rest, så kan den fryses ned, og en er eminent i madpakken 🙂
Ingredienser
Fyld
- 6 æg
- 0,75 dl madlavningsfløde 18%
- 100 g skinke i strimler
- 100 g bacon
- 1 forårsløg i tynde, skrå skiver
- 150 g revet ost, ca.
- paprika / allround krydderi
- salt
- peber
- 9 cm's udstiksform
Antal personer:
Tilberedning
Mørdej
- Skær smørret i tern.
- Rør det på køkkenmaskinen til det ligner revet ost.
- Tilsæt ægget og rør det sammen.
- Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen ikke er ordentligt samlet. Tilsæt kun en spsk ad gangen da dejen ikke må blive for fugtig.
- Læg dejen i en plasticpose og stil den i køleskabet i godt ½ time. Forbered fyldet imens.
Fyld
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Pisk æg sammen med madlavningsfløde til det er en ensartet masse.
- Vej skinke og bacon af.
- Rens forårsløget og skær det i skrå tynde skiver.
'Samling'
- Tag mørdejen ud af køleskabet. Strø evt lidt mel ud på bordet så den ikke klistrer fast. Rul dejen ud til 2-3 mm's tykkelse. Udstik cirkler med udstiksformen. Ælt evt. dejen sammen igen, så du kan få det sidste med.
- Tryk dej-cirklen ned i formen. Har din form slip-let belægning behøver du hverken papir eller at smøre, da smørindholdet i dejen får den til at slippe nemt.
- Læg lidt forårsløg og bacon i tærten.
- Tilsæt skinke. Drys med en smule paprika/all-round, salt og peber.
- Hæld æggemasse over. Bare så tærten er halv fuld.
- Drys ost på.
- Bag tærterne i ca. 15 minutter. Lad dem køle af i formen et par minutter inden de tages ud. Velbekomme 🙂
Recipe Notes
Note: Da jeg skulle lave brunch, lavede jeg tærterne flere dage i forvejen. Men så bagte jeg dem i førte omgang uden ost på. Osten tog jeg på, samme dag e skulle serveres.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe