Mirabellesyltetøj

Jeg er så heldig, at mit lille slot ligger lige ud til vidder af grønne områder. Mirabeller---umodneHen ad efteråret, når grenene på mine æbletræer er godt tynget af æblernes masse, hænger ligeledes mirabellerne nede i plukkehøjde. Røde, gule, lilla… jeg har alt i min lille slotshave… ; )

Lige på dette billede vises mirabellerne som jeg oftest ser dem; aldeles hårde, uspiselige og ganske pirrende for min, til tider, utålmodige køkkensjæl. Absolut ventetiden værd.

Mirabellesyltetøj
En sød marmelade med en god og kraftig smag. Den er god til et ostebord, men også rigtig dejlig at smøre på en oksebøf eller -steg inden det steges.
Antal personer
ca. 1 liter
Antal personer
ca. 1 liter
Mirabellesyltetøj
En sød marmelade med en god og kraftig smag. Den er god til et ostebord, men også rigtig dejlig at smøre på en oksebøf eller -steg inden det steges.
Antal personer
ca. 1 liter
Antal personer
ca. 1 liter
Ingredienser
Antal personer: liter
Tilberedning
  1. Rens som det første dine syltetøjsglas så de er klar. Skyl mirabellerne. Udsten dem og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde. Tilsæt appelsinsaft, cognac, rosmarin og sukker og bring det i kog under omrøring. Lad det koge i godt fem minutter ved god varme. Fjern rosmarinkvisten. Vil du have en marmelade uden klumper kan du blende grøden ved middel hastighed og hæld det tilbage i gryden igen. Ellers spring dette punkt over. Tilsæt melatin og kog massen igennem i to minutter. Tilsæt atamon. Hæld på de rengjorte glas og luk det straks til med låget.
Del denne opskrift
 
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.