Jeg er så heldig, at mit lille slot ligger lige ud til vidder af grønne områder. Hen ad efteråret, når grenene på mine æbletræer er godt tynget af æblernes masse, hænger ligeledes mirabellerne nede i plukkehøjde. Røde, gule, lilla… jeg har alt i min lille slotshave… ; )
Lige på dette billede vises mirabellerne som jeg oftest ser dem; aldeles hårde, uspiselige og ganske pirrende for min, til tider, utålmodige køkkensjæl. Absolut ventetiden værd.
Ingredienser
- 1 kg mirabeller vægten er incl. sten - men skal udstenes
- 1 appelsin saften af denne
- 3 spsk cognac
- 1 stilk frisk rosmarin
- 1 spsk brun farin
- 1 kg sukker
- 1 tsk rød melatin (du kan også bruge syltesukker - så slipper du at bruge melatin)
- atamon (anvend mængde som angivet på flaske)
Antal personer: liter
Tilberedning
- Rens som det første dine syltetøjsglas så de er klar. Skyl mirabellerne. Udsten dem og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde. Tilsæt appelsinsaft, cognac, rosmarin og sukker og bring det i kog under omrøring. Lad det koge i godt fem minutter ved god varme. Fjern rosmarinkvisten. Vil du have en marmelade uden klumper kan du blende grøden ved middel hastighed og hæld det tilbage i gryden igen. Ellers spring dette punkt over. Tilsæt melatin og kog massen igennem i to minutter. Tilsæt atamon. Hæld på de rengjorte glas og luk det straks til med låget.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe