Mormorbrød

Når jeg spiser dette brød, sender det mine tanker tilbage til dengang jeg besøgte mine bedsteforældre. Det er ikke sigtebrød. Men det er helt hvidt og helt blødt – en hver bedsteforældre værdig. Minderne vælder frem 🙂

Opskriften er fra Claus Meyers: Meyers Bageri med opskrift af samme navn. … ganske få modifikationer.
Dejen kan sagtens bruges til at bage boller også.

Mormorbrød
Antal personer
2 store brød
Antal personer
2 store brød
Mormorbrød
Antal personer
2 store brød
Antal personer
2 store brød
Ingredienser
Antal personer: store brød
Tilberedning
  1. Hæld den lune mælk og vandet i din røreskål, rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel og rør det sammen. Rør til sidst det bløde smør i dejen og ælt den i godt 8 minutter til dejen slipper skålen.
  2. Del dejen i to. Slå dem op til to franskrød.
  3. Stil på en bageplade og stil pladen ind i den kolde ovn. Tænd ovnen på 50 grader og lad dem hæve i ½ time.
  4. Skru op på 200 grader i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe