Rugbrød

Rugbrød.

Der er ikke noget så kedeligt som et tørt og smagløst brød.
Et rugbrød skal være smagfuldt og saftigt og jeg vil gerne glæde mig til hver eneste bid jeg tager.
Derfor bager jeg altid selv!

Uuhm!

 

Denne opskrift er til to store brød i 3,3 liters forme.

Vær også opmærksom på, at der går to dage fra du starter på dit rugbrød (hvis du altså har en surdej – ellers går 4-5 dage) til du kan sætte tænderne i det. Men det er så absolut det hele værd!

Rugbrød
Rugbrød
Ingredienser
Antal personer:
Tilberedning
  1. Hvis ikke du har en surdej, skal denne lige laves først. Det tager to til tre dage: 150 g rugmel 1½ dl yoghurt naturel 1 tsk salt Rør ingredienserne sammen i en lille skål. Lad den stå på bordet et par dage med et klæde over, så dejen kan ånde. Og SÅ er du klar til at lave rugbrød! Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål. Tag en anden stor skål og rør din surdej ud i vandet. Tilsæt kærnemælk og sukker og rør til det bliver en lind grød. (vej 300 gram fra - så har du surdej til næste gang. Men husk! at røre i den mindst hver anden dag, da den ellers rådner). Hæld dejen i smurte/bagepapirbeklædte forme. Dæk dem med film og lad dem stå et døgn inden bagning. De bages ved 175 grader i 1 t. 45 min. Efter bagning vendes brødene ud til afkøling. Det er nemmest at skære brødet dagen efter bagning.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.