Rugbrødslagkage (sønderjysk kagebord)

Ingen i familien havde nogensinde smagt rugbrødslagkage før. Så vi var meget spændte.

Fødselaren fik dog lov til at bestemme cremerne der kom i kagen – og det var ikke så godt,
for det blev alt! for sødt.. Men så har jeg lært det. I min version kom der
jordbær- og nutellacreme i, hvor der i originalen skal flødeskum og kirsebærsyltetøj i.
(Den originale opskrift er angivet herunder)

Rugbrødslagkage

Nu må jeg jo så bare udvikle nogle cremer der gør sig bedre til den lidt bitre kagebund.

Rugbrødslagkage
Antal personer
1 lagkage
Antal personer
1 lagkage
Rugbrødslagkage
Antal personer
1 lagkage
Antal personer
1 lagkage
Ingredienser
Bunde
Antal personer: lagkage
Tilberedning
Bunde
  1. Der skal anvendes tørt med friskt rugbrød der rives fint. Skorperne må gerne komme med da de giver en god smag. Nødderne bør ikke hakkes for småt. Del i hvider og blommer i hver sin skål. Hviderne piskes stive og sukkeret piskes med lidt efter lidt. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Det fint revne rugbrød blandes med nødderne og vendes til sidst forsigtigt i æggeblandingen. 1 tsk bagepulver blandes i. Dejen hældes i 3 lagkageforme med smurt bagepapir, da de er tilbøjelige til at sætte sig fast i bunden. Bages straks.
Fyld og sammenlægning
  1. Ved serveringen lægges lagkagebundene sammen med flødeskum og kirsebærsyltetøj. Øverst lægges flødeskum med ristede hakkede nødder eller evt. høvlet chokolade.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.