Sødmælksfranskbrød

Sødmælksfranskbrød Jeg bestræber mig på at spise groft brød. Men, en gang i mellem er det bare SÅ lækkert med et helt hvidt brød, uden andet at forholde sig til, hvor lækkert et simpelt franskbrød kan være.

…. og så nemt at lave!!!

Sødmælksfranskbrød
Antal personer
2 stk
Antal personer
2 stk
Sødmælksfranskbrød
Antal personer
2 stk
Antal personer
2 stk
Ingredienser
Antal personer: stk
Tilberedning
  1. 1) Varm mælken op så den er lillefingervarm. Opløs gæren heri. Når gæren er opløst tilsættes salt og sukker ~ rør rundt. 2) Tilsæt det meste af melet. Men ikke mere, end at dejen nemt kan røres igennem. 3) Tilsæt den bløde smør og rør - til den er rørt helt ud i dejen. 4) Ælt mere mel i dejen. Der skal ikke mere mel i når dejen slipper skålens sider. 5) Ælt dejen godt igennem (på røremaskine 6-8 minutter) 6) Skal brødet være rigtig lækkert, skal du lade brødet hæve nu (køligt, gerne i flere timer) inden du ælter det igen, og lægger det i brødformene. 7) Er du som jeg lidt utålmodig, kan du sagtens forme dejen til brød nu, og stille det til hævning (men smagen bli'r bare bedre når det får lov at stå...) 8) Når dejen er hævet op til kanten, laves der på langs, et snit lige i overfladen, så brødet ikke flækker i ovnen. Herefter pensles brødene med æg eller mælk. Hvis du ønsker kan du drysse med birkes. 9) Bag brødene ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.