Svampet Chokoladekage

 

MIN chokoladekage

MIN chokoladekage

Denne chokoladekage er min absolutte favorit kage! Jeg bruger den til fødselsdage, bryllupskager, weekendkage, kagekage – så ofte som muligt.

Den har en RIGTIG god smag af chokolade – den er svampet – den smager godt – den har en sprød skorpe – den er usund… Den er bare kæmpelækker!!!

Opskriften kommer fra kogebogen; Den store bog om Desserter, Spektrum Forlag, Dansk udgave 2004.
Min version er ændret en lille smule i forhold til originalen ~ sådan som jeg bedst kan lide den : )

 

Svampet Chokoladekage
Antal personer
10 - 14 personer
Antal personer
10 - 14 personer
Svampet Chokoladekage
Antal personer
10 - 14 personer
Antal personer
10 - 14 personer
Ingredienser
Antal personer: personer
Tilberedning
  1. 1 Beklæd bageformen med bagepapir (min form er rektangulær;….. og det passer med et almindeligt stykke bagepapir). Vil du have, at chokoladekagen er rund, skal du først smøre siderne med smør/margarine, for at bagepapiret sidder ordentligt fast i bageformen. Herefter klippes bagepapiret til: en (eller to) lang strimmel til at beklæde siderne – og den må gerne gå et par cm op over kanten – som så trykkes på den smurte side. Læg hernæst et for stort stykke på den smurte bund. Tryk siden ned over – og her kan papiret godt drille afsindigt… Luk for springformen og klip evt. for store papirstykker af bundstykket. Forvarm ovnen til 160°. 2 Læg smør, hakket chokolade og instant kaffe i en gryde med 13/4 dl vand. Tænd for svag varme og lad massen smelte sammen (husk at røre – brændt chokolade er lige til at smide ud!!) Når massen er smeltet sammen til en ensartet masse, tages den af varmen. Mens chokoladen smelter, kan du gå i gang med punkt 3. 3 Sigt mel, kakao, bagepulver og natron i en stor skål. Rør sukkeret i. Pisk, i en skål for sig, æg, kærnemælk og olie – rør det, lidt efter lidt, ind i cacaoblandingen. Nu røres den smeltede chokoladeblanding i. 4 Kom dejen i formen. Bag kagen i ca. 1 time og 40 minutter. Lad kagen køle helt af i formen inden den tages ud.
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.