Tværfløjte

Min første tanke omkring at skulle lave en tværfløjtekage var: Yes! Fed udfordring!!! Og det viste sig langt hen af vejen at holde stik. Knapperne og ’stængerne’ var sjove at lave i forvejen.

Tværfløjt-2

Den store udfordring kom, da kagen gerne skulle blive LIGE! Som du kan se på billedet nedenunder er den ikke lige i skabet… For når jeg trykker kagen ud, kommer der et tryk på kagen, de gør det udstukne stykke lidt skævt. Meget kan rettes op med smørcreme – men det er også begrænset, hvor meget smørcreme man orker at spise – det skal gerne være så lidt som muligt (jeg brugte tydeligvis ikke nok ; )

Tværfløjte-1Tværfløjte-2

 

 

 

 

 

 

For at rette mine ujævnheder ud, skulle kagen overtrækkes med smørcreme. Det gjorde jeg ved, at smøre et (relativt) tyndt lag ud på et langt stykke bagepapir. Det samlede kagestykke trilles forsigtigt over på smørcremen.
Rul smørcremen sammen og kagen.
Læg kagen i fryseren – nå smørret er fast er det nemt at trække bagepapiret forsigtigt af.
Nu er det muligt at overtrække den med fondant.Tværfløjte-3

Når kagen er overtrukket med fondant, skal mundstykke, knapper og “pinde” på. To sidstnævnte er lavet lang tid forinden og blevet limet på med en lille klat smørcreme.

For at gøre fløjten sølvfarvet, har jeg købt noget farvepulver. Dette kan bruges som pikant pynt. Men dypper du penslen i en lille smule rom inden du dypper den i pulveret, kan den bruges som madmaling.

Tværfløjte-4

Og med lidt blomsterpynt og et par friske bøgeblade fra skoven så blev det egentlig en gangske nydelig kage : )
Rigtig god arbejdslyst

Tværfløjt-1

Tværfløjte
Tværfløjte
Del denne opskrift
Powered byWP Ultimate Recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.